Bahan-bahan :
600g mee basah
100g daging
2 buah bawang bombai
1/2 buah zukini
2 buah kentang
1 sudu besar gula pasir
4 sudu besar air sagu
2 gelas air,
7 sudu besar minyak masak
6 sudu besar sos Jajangmyeon yang disebut Chunjang
100g daging
2 buah bawang bombai
1/2 buah zukini
2 buah kentang
1 sudu besar gula pasir
4 sudu besar air sagu
2 gelas air,
7 sudu besar minyak masak
6 sudu besar sos Jajangmyeon yang disebut Chunjang
Cara membuat :
• Potong daging
• Potong dadu bawang bombai, kentang, dan zukini
• Goreng sos Jajangmyeon minyak masak
• Panaskan kuali dengan minyak masak lalu goreng bawang bombai
• Kemudian masukkan daging, zukini, dan kentang
• Setelah bahan-bahan itu masak masukkan sos yang sudah digoreng
• Gaul sehingga rata lalu tuangkan air sagu
• Setelah dididihkan selama 5 minit lagi kemudian matikan api.
• Rebuslah mee lalu bilas dengan air.
• Letak mee dalam mangkuk besar dan tuangkan sos di atasnya.
• Sajikan bersama dengan asinan lobak kuning.
• Potong daging
• Potong dadu bawang bombai, kentang, dan zukini
• Goreng sos Jajangmyeon minyak masak
• Panaskan kuali dengan minyak masak lalu goreng bawang bombai
• Kemudian masukkan daging, zukini, dan kentang
• Setelah bahan-bahan itu masak masukkan sos yang sudah digoreng
• Gaul sehingga rata lalu tuangkan air sagu
• Setelah dididihkan selama 5 minit lagi kemudian matikan api.
• Rebuslah mee lalu bilas dengan air.
• Letak mee dalam mangkuk besar dan tuangkan sos di atasnya.
• Sajikan bersama dengan asinan lobak kuning.
No comments:
Post a Comment